Chloé’s Clover: The Band

Chloé van der vieren, LEADZANG

Chloé Van der Vieren , leadzang

Is een zangeres die al sinds jongs af aan een liefde voor muziek heeft. Hierdoor heeft ze zang (jazz/pop) gestudeerd aan de kunsthumaniora van Brussel en vervolgens musical aan het conservatorium van Brussel. Uiteindelijk heeft ze  een lerarenopleiding gevolgd aan de Arteveldehogeschool Bachelor in de Muziek en project kunstvakken.

Als zangeres zong ze twee jaar in het VIP-koor van Studio 100, was ze als soliste te zien tijdens een optreden van de “Young Brassband van Willebroek” o.l.v. Frans Violet,de concertband Heffen en zong ze in het voorprogramma van “Girls with guitars”, en veel meer…

Ze volgde Jazz/Pop zang in het Conservatorium Mechelen bij Kirsten Cornwell en privéles bij Ellen Cox.

Momenteel treed ze regelmatig op in verscheidene bands en genres:

O.a. bij Big Band Swing&Soul (Aartselaar), The Old Stars – dansorkest,

Concertband Heffen, Nine-to-Twelve jazzband en vanaf nu start ze met het project Chloe’s Clover: The Ratpack-Post modern Cover band.

Naast een prachtige zangcarrière is ze lerares muziek in de Hiberniaschool (A.S.O Steiner school) Antwerpen.

Ze volgt nog compositie, klassieke piano in de Academie van StNiklaas en koordirectie te Gent. 

Dany ….., percussie

Danny Arnouts leerde op zijn 12de trommelen in de drumband van de Xaverianen te Aartselaar, en volgde notenleer in de plaatselijke muziekschool. Hierna volgde hij drumles bij Cel de Cauwer ( ex Pebbles drummer ). Zo kreeg hij een vaste stek bij o.a. het dansorkest The Scarfs,  The Young Ones en Big Band Swing and Soul.  Met The King of Belgium Band deed hij verschillende concertoptredens met Barbara Dex, Bart Herman, Burt Blanca en de 2 gitaristen  John Wilkinson en James Burton ( van de legendarische TCB-Band van Elvis Presley ). Hij trad ook meerdere malen op als gastdrummer van The Red River Band  en Bliss. Momenteel neemt hij de drums voor zijn rekening bij The Old Stars , het Jazzcombo Spinning Blue, en is dirigent van de drum- en percussieband van de Xaverianen. Met Bart Callaerts treedt hij ook op als duo ( gitaar, percussie en zang ). En hij sloot zich aan bij Chloé’s Clover in de plaats van Jo.

  •   Jan Vergaelen : sax en klarinet

Begon op 8 jarige leeftijd via privé lessen op sopraansax , twee jaar later volgde hij in de muziekschool van Mortsel vijf jaar notenleer en een klassieke opleiding op klarinet . Zijn grote liefde was echter de saxofoon . Jan speelde bij Gery’s Bigband , speelt bij Boom Bigband en speelde vast in het orkest van Gunther Neefs .

Hij speelde met Gene Summer , Conny Neefs ,Peter Hens , Helmut Lotti , Maurice Dean , Sofie , Jan Desmet en Roland . 

Hiernaast was hij ook actief in het bluescircuit met de Dates ,The Regulators en met Roland .  

Hij  heeft een eigen Jazz combo , speelt in dixielandemsembles en speelde in verschillende covergroepen als de Aztecs, New Sensation , Nite Sprit etc . 

  CUP (DE GIE).

Gie (Cup) Glazemakers is een selfmade (solo)gitarist met jarenlange ervaring in diverse rock&pop coverbands in het Antwerpse nu opgeschoven naar het jazzy repertoire.

Nico Moureau, guitar  ontdekte zijn eerste gitaarakkoorden rond zijn 14j. Al vlug werd met enkele kameraden het eerste rockbandje gestart. Op 17 jarige leeftijd overgestapt naar “AppleBlueSeaGreen” waar ze een bassist te kort kwamen en dus werd gitaar geruild voor bas, later werd het Brushwood en Revival. Door de jaren ervaring en lessen werd de muzikale kennis opgebouwd.

Via de vele contacten rolde hij in de Jazz-muziek, ontdekte het begrip jazz-Standards en werd vaste bassist bij de Noord-Antwerpse jazzband “Plymouth”. Er volgde ook studiowerk, cabaretproducties, koorbegeleiding, speelde toetsen en bas in diverse bands en muziekstijlen, en begeleide artiesten,  Aztecs Band, The Pits (keyboard), Asfalt, Jimmy & the Real 5, Just 4 Fun, GroofAxezz, BackSeat, Boegaleo, Nine2Twelve enz..  Momenteel is Nico nog steeds bassist bij verschillende projecten o.a. BossaNouche en de Mechelse punkrockband (jawel) “Döst” en gitarist bij het prettig gestoorde Zirkus Mozaar.